ΑΚΕΛ: Σκάνδαλο ολκής ο διορισμός του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων

Σκάνδαλο ολκής ο διορισμός του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως προκύπτει και από την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή προκύπτει θέμα για τους κυβερνώντες σχετικά με το διορισμό από τον Πρόεδρο του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων.

Ο Γενικός Ελεγκτής διαπιστώνει σύγκρουση συμφερόντων. Ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, που έχει αναλάβει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ευθύνη για την ανάπτυξη της περιοχής του Τροόδους, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Η σύγκρουση συμφερόντων είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Εδώ υπάρχει σκάνδαλο ολκής. Οι κυβερνώντες όμως το χαβά τους. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στο διορισμό του Επιτρόπου. Επιπρόσθετα θεωρούν ότι δεν προκύπτει κανένα θέμα και για το γεγονός ότι εργοδοτούμενοι του Επιτρόπου στο ιδιωτικό ίδρυμα που διαθέτει, πλέον πληρώνονται από το κράτος, αφού χρίστηκαν σύμβουλοι στο Προεδρικό.

Είναι φανερό ότι πλέον οι κυβερνώντες έχουν εθιστεί στην αναξιοκρατία, την ημετεροκρατία, στην καταστρατήγηση της χρηστής διοίκησης και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων γι’ αυτό και προσπερνούν αδιάφορα ευρήματα και διαπιστώσεις εκθέσεων του Γενικού Ελεγκτή, καθώς και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ως ΑΚΕΛ όμως δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να προσπεράσει το ζήτημα. Καλούμε τον πρόεδρο να αποκαταστήσει την τάξη και να τερματίσει τη θεσμική ανωμαλία. Αλλιώς θα είναι έκθετος στη συνείδηση των πολιτών για ακόμα ένα σκάνδαλο στη μακρά αλυσίδα των σκανδάλων της διακυβέρνησής του.