ΑΚΕΛ: Σιωπή της κυβέρνησης για τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού

Σιωπή και αδιαφάνεια από την κυβέρνηση για τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού, τόσε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ερευνητική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού θα εξετάσει τα όσα λαμβάνουν χώρα στα δύο διάδοχα σχήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, τις ΣΕΔΙΠΕΣ και ΚΕΔΙΠΕΣ.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού έχουν περιέλθει στην κυριότητα της ΣΕΔΙΠΕΣ. Από ότι έχουμε πληροφορηθεί, η ΣΕΔΙΠΕΣ με αδιευκρίνιστες διαδικασίες, έχει αναθέσει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, στην ΚΕΔΙΠΕΣ. Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε και η κυβέρνηση ενημερώνει, εάν αυτή η ενέργεια επηρεάζει τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Κανείς δεν γνωρίζει επίσης ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για τα περιουσιακά στοιχεία. Στα επίμονα ερωτήματα μας η κυβέρνηση δεν απαντά. Όλα όσα κάνει η κυβέρνηση είναι κάτω από ένα πέπλο σιωπής και αδιαφάνειας.

Εκφράζουμε έντονες ανησυχίες για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού η οποία έκλεισε τον Συνεργατισμό και τον παρέδωσε με κρατική επιχορήγηση δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια ιδιωτική τράπεζα.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις έντονες προσπάθειές του για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και την κοινωνία για τις αποφάσεις, τις ενέργειες και τις προθέσεις της σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία.

Το ΑΚΕΛ θα σταθεί εμπόδιο στο φάγωμα και των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού, τα οποία ανήκουν στην κοινωνία και όχι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού.