ΑΚΕΛ: Πότε θα συγκινηθεί η Κυβέρνηση για το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων»;

Δια της σιωπής και της αδιαφάνειας η κυβέρνηση προσπαθεί να προσπεράσει το θέμα, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για την έκθεση της Κομισιόν για τα διαβατήρια.

Η κυβέρνηση δεν σχολίασε τίποτα χθες για τις καταγγελίες της Κομισιόν που διατυπώνονται σε έκθεση της, σχετικά με τα χρυσά διαβατήρια και τον κίνδυνο διαφθοράς που αναπτύσσεται γύρω από αυτή τη δραστηριότητα, την οποία οι κυβερνώντες ανήγαγαν σε επιχείρηση.

Δια της σιωπής και της αδιαφάνειας η κυβέρνηση προσπαθεί να προσπεράσει το θέμα. Δεν την βολεύει ο θόρυβος γιατί θα της ζητηθούν εξηγήσεις γι’ αυτή την πολιτική που ακολουθεί και που εκθέτει καθημερινά την Κύπρο διεθνώς.

Κατανοούμε ότι τα συμφέροντα πίσω από τα «χρυσά διαβατήρια» είναι πολύ μεγάλα και ότι οι κυβερνώντες επωφελούνται απ’ αυτά. Διερωτόμαστε, όμως:

-Πότε θα συγκινηθεί η κυβέρνηση;

Όταν η Κύπρος θα εκτεθεί εντελώς;

Όταν η Κομισιόν πάρει μέτρα εναντίον της Κύπρου, καταρρεύσει η κερδοφόρα επιχείρηση, συμπαρασύροντας μαζί της την οικονομία και την κοινωνία;

Έστω και την υστάτη οι κυβερνώντες καλούνται να βάλουν το συμφέρον της Κύπρου πάνω από αλλότρια και ιδιωτικά συμφέροντα.