ΑΚΕΛ: Πότε η Κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι;

Πότε η Κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι; Διερωτάται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

Το πρόβλημα που προκύπτει από τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι αν διατυπώθηκε σωστά ή όχι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέει, για άλλη μια φορά, μεταθέτει τις ευθύνες για την κατάσταση στην παιδεία αλλού, αντί στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο.

Για την υγεία, έφταιγαν τα νοσοκομούθκια και οι λειτουργοί υγείας. Για την παιδεία, φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Για όλα τα άλλα, φταίνε οι προηγούμενοι. Η κυβέρνηση που κυβερνά για 7,5 χρόνια πότε θα αναλάβει ευθύνη για κάτι;

– Για το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έτυχαν της κατάλληλης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα θέματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας,

– για το γεγονός ότι το πρόγραμμα που αγοράστηκε το 2016 δεν αξιοποιήθηκε

την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας. Όχι οι εκπαιδευτικοί.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι με τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των ίδιων των εκπαιδευτικών που λύθηκαν προβλήματα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, στη συνεννόηση με τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Είναι η δουλειά και η ευσυνειδησία του εκπαιδευτικού κόσμου που κάλυψε τα κενά και την έλλειψη συντονισμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό θα έπρεπε να αναγνωρίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτό θα έπρεπε να πει στη συνέντευξη, αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσει τώρα.