ΑΚΕΛ: Πρόκληση σε βάρος ολόκληρου κυπριακού λαού οι αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών

Για πρόκληση σε βάρος ολόκληρου κυπριακού λαού αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών

Την ώρα που ο κυπριακός λαός υπόκειται σε ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας, οι τράπεζες έρχονται να αυξήσουν κατακόρυφα τις χρεώσεις τους για τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών. Δεν φτάνει που το κόστος δανεισμού στην Κύπρο είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, οι τράπεζες επιβάλλουν και νέες αυξήσεις για τις υπηρεσίες τους.

Αυτή η ενέργεια των κυπριακών τραπεζών συνιστά πρόκληση σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, ενός λαού που πλήρωσε ακριβά τα οικονομικά εγκλήματα των τραπεζών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιβεβαιώνεται ότι χωρίς τον Συνεργατισμό, οι εμπορικές τράπεζες καθημερινά αποθρασύνονται περισσότερο και γίνονται πιο επιθετικές ενάντια στην κυπριακή κοινωνία, στους δανειολήπτες, τους μικροκαταθέτες. Είναι γνωστό βέβαια ποιοι οργάνωσαν το κλείσιμο του Συνεργατισμού, ποιοι είναι αυτοί που όπως παραδέχονταν «κουράστηκαν να ψηφίζουν νόμους για τις τράπεζες» στρώνοντας έτσι το χαλί για την τραπεζική αυθαιρεσία που στραγγαλίζει σήμερα τον κυπριακό λαό.

Πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική αντίδραση στις νέες αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών. Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να δράσουν άμεσα.