ΑΚΕΛ: Προϋπολογισμός κοινωνικών ελλειμμάτων και αβεβαιότητας

Προϋπολογισμός κοινωνικών ελλειμμάτων και αβεβαιότητας, τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού

Σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ αποτυγχάνει να δώσει λύσεις.

Δυστυχώς, ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2022, στερείται οράματος και προοπτικής. Στον τελευταίο ουσιαστικά χρόνο διακυβέρνησης, οι κυβερνώντες καταγράφουν έλλειμμα που αγγίζει το €1,2 δις, δημόσιο χρέος που πλησιάζει το 120% του ΑΕΠ, ενώ η μερική αύξηση στις αναπτυξιακές δαπάνες, που καταγράφεται ως θετικό στοιχείο, είναι πλασματική ένεκα του μόνιμα χαμηλού ποσοστού υλοποίησης.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης, η δεδομένη αποτυχία του σχεδίου «Εστία», η ανυπαρξία στεγαστικής πολιτικής, αλλά κυρίως η ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης όπως τα καύσιμα, τα τρόφιμα, τα σιτηρά και το ηλεκτρικό ρεύμα, οδηγούν χιλιάδες συμπολιτών μας στη φτωχοποίηση. Επί των ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τα χαμηλά και μεσαία στρώματα βιώνουν καθημερινά τη δραστική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ η εργασιακή ανασφάλεια εντείνεται.

Επίσημα στατιστικά στοιχεία δεικνύουν ότι ένας στους πέντε συμπατριώτες μας βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχιας, πέραν των 190.000 πολιτών, αλλά οι κυβερνώντες τυρβάζουν περί άλλα. Το γεγονός ότι εναποθέτουν μετά από 9 χρόνια διακυβέρνησης τις ελπίδες τους στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης είναι ενδεικτικό της αδυναμίας τους να δώσουν λύσεις σε υπαρκτά κοινωνικά ελλείμματα. Όπως ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη λήξη σχεδόν της θητείας τους μιλούν για νέο αναπτυξιακό μοντέλο (και όχι άδικα) αφού το μεγαλύτερο επίτευγμά τους ήταν ο διασυρμός της πατρίδας μας μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος, το οποίο μετέτρεψαν σε βιομηχανία της αρπαχτής, της διαπλοκής και της σύγκρουσης συμφερόντων.

Είναι προφανές ότι ο τόπος χρειάζεται προοδευτική αλλαγή. Τόσο στο πλαίσιο συζήτησης του Προϋπολογισμού όσο και με ευρύτερες δράσεις, εντός και εκτός Βουλής. Το ΑΚΕΛ θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες καταθέτοντας προτάσεις και προτείνοντας λύσεις. Οι πολίτες αναμένουν έργα και όχι λόγια. Βαρέθηκαν τα ανέξοδα «δεσμεύομαι» των κυβερνώντων.

Check Also

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού Κλειστοί για όλα τα οχήματα …

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37%

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37% Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, …