ΑΚΕΛ: Ποιο είναι τελικά το πρακτικό αντίκρισμα της περιλάλητης συμμετοχής, Χριστοδουλίδη – Αννίτας στο ΕΛΚ

Ποιο είναι τελικά το πρακτικό αντίκρισμα της περιλάλητης συμμετοχής, χέρι-χέρι, του κ. Χριστοδουλίδη και της κας Δημητρίου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διερωτήθηκε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά.

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσοβο αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους κι ενθαρρύνει τα αποσχιστικά κινήματα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, που αντιμετωπίζει αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της από το ψευδοκράτος των κατεχομένων, οφείλει να είναι διπλά ευαίσθητη σε αυτά τα ζητήματα.

Το γεγονός ότι εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης της ΚΣΣΕ ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά. Διερωτόμαστε ποιο είναι τελικά το πρακτικό αντίκρισμα της περιλάλητης συμμετοχής, χέρι-χέρι, του κ. Χριστοδουλίδη και της κας Δημητρίου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και των σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία, όταν δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν μια τέτοια -αρνητική για την Κύπρο κι επικίνδυνη για το διεθνές δίκαιο- πρωτοβουλία τους.