ΑΚΕΛ: Ποιος είναι ο Γιαννάκη; Ένας «άριστος των αρίστων» με προσόν τη κομματική ταυτότητα

ΑΚΕΛ: Ποιος είναι ο Γιαννάκη; Ένας «άριστος των αρίστων» με προσόν τη κομματική ταυτότητα

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου κάνοντας λόγο για ακόμα ένα σκάνδαλο στην αλυσίδα των σκανδάλων της κυβέρνησης του Συναγερμού

«Το σκάνδαλο Γιαννάκη απαντά με τον πιο εύγλωττο τρόπο στο ερώτημα που ο ΔΗΣΥ θέτει προεκλογικά: Λαϊκισμός ή σοβαρότητα; Σοβαρότητα απαντάμε εμείς, η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία και ήθος. Χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, προκαλώντας τους πολίτες με το απύθμενο θράσος της να βολεύει τους ημετέρους.

Ποιος είναι ο Γιαννάκης Γιαννάκη; Ένα κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, διορισμένος από τον Νίκο Αναστασιάδη σε υψηλόβαθμη θέση και πρωταγωνιστής σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο για πλαστογραφία. Προηγουμένως υπήρξαν κατηγορίες για παρανομία στον διορισμό του στη θέση του Επίτροπου Εθελοντισμού από την κυβέρνηση Συναγερμού. Και όμως, ολόκληρη η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ τον υπερασπίζονται εδώ και χρόνια για να μείνει στη θέση του με απολαβές που φτάνουν τις 7 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Την ώρα που χιλιάδες νέοι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για τη μόρφωση και τις σπουδές τους αλλά αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς, την ώρα που εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ζουν με τη δουλειά και τον κόπο τους, ένας «άριστος των αρίστων» -που ούτε τυπικά προσόντα δεν διέθετε, παρά μόνο την ταυτότητα του Συναγερμικού μεγαλοστελέχους- απολάμβανε μισθούς πολυτελείας που πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες. Το ότι μάλιστα ο Συναγερμός έδωσε μάχη για να τον κρατήσει στη θέση του, αλλά και για να αυξηθεί ο μισθός του, μιλά από μόνο του.

Το γεγονός δε ότι το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που το 2018 ζήτησε και στήριξε τη δέσμευση του μισθού του κ. Γιαννάκη από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι επίσης αποκαλυπτικό.

Το σκάνδαλο Γιαννάκη έρχεται να προστεθεί στη σωρεία σκανδάλων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Ρουσφέτια, αλαζονεία, παχυλούς μισθούς για τον στενό κύκλο της Πινδάρου και του Προεδρικού, εξευτελισμός των θεσμών και κάθε έννοιας ήθους. Αυτή η κυβέρνηση ντροπιάζει τη χώρα. Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να αρχίσει η αλλαγή που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος και ο λαός μας.»

 

Check Also

Έλεγχοι της Αστυνομίας – 17 καταγγελίες – Πρόστιμο €3,000 ευρώ σε σωματείο

Έλεγχοι της Αστυνομίας – 17 καταγγελίες – Πρόστιμο €3,000 ευρώ σε σωματείο Το τελευταίο 24ωρο, …

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό, στην Αγία Νάπα

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό, στην Αγία Νάπα Γύρω στις 8.40 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας …