ΑΚΕΛ: Παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν απέτρεψε τη χρήση των βάσεων

Έμμεση παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν επιδίωξε να αποτραπεί η χρήση των βάσεων, αναφέρει σε γραπ΄τη δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης:

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ακόμη να βρει το πολιτικό θάρρος να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να δικαιολογήσει τη στάση της αναφορικά με τη χρήση των Αγγλικών Βάσεων Ακρωτηρίου ως ορμητήριο για τις επιθέσεις σε βάρος της γειτονικής Συρίας. Αντί αυτού, προτίμησε να καταφύγει στην προσφιλή της μέθοδο της μετατόπισης και του αποπροσανατολισμού, αντί της ανάληψης ευθύνης. Με την άρνηση της να ξεκαθαρίσει τη θέση της, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη καθόλου δεν επιδίωξε να αποτρέψει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη χρήση των βάσεων για τις διεθνώς παράνομες πολεμικές ενέργειες της.

Δεν προκαλεί εντύπωση η στάση της Συναγερμικής Κυβέρνησης αφού έτσι προφανώς αντιλαμβάνεται στην πράξη τη χώρα μας. Όχι ως γέφυρα ειρήνης στην περιοχή, όπως λεκτικά κατά καιρούς διατείνεται. Αλλά ως «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», όπως οι ίδιοι αποκάλεσαν την Κύπρο, ως ορμητήριο άδικων, ιμπεριαλιστικών πολέμων σε βάρος των λαών της περιοχής και ως πεδίο βολής ξένων στρατών.

Προκαλεί, όμως, εντύπωση η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποτίμησε και απαξίωσε με πρωινές του δηλώσεις τις χώρες της Αφρικάνικης ηπείρου. Αυτή είναι μήπως και η επίσημη πολιτική προσέγγιση της κυβέρνησης; Ή μήπως θα πρέπει να αναμένουμε ανασκευή από κυβερνητικής πλευράς για χώρες κατά τα άλλα γειτονικές μας αλλά και χώρες πάνω στις οποίες στο παρελθόν στηριχθήκαμε και μέχρι σήμερα αναζητούμε αλληλεγγύη στον αγώνα μας για απαλλαγή από την κατοχή;”