ΑΚΕΛ: Ο Υπ. Παιδείας ξεπλένει προκαταβολικά ρατσιστικές συμπεριφορές

Ο Υπ. Παιδείας,  ξεπλένει προκαταβολικά ρατσιστικές συμπεριφορές, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Η δήλωση:

Η αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στις καταγγελίες για ρατσιστική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά Διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα αποκαλύπτει πού βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος.

Ένας Διευθυντής καταγγέλλεται για πολλοστή φορά για ρατσιστικές και αυταρχικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών Γυμνασίου. Εντούτοις, ο Υπουργός Παιδείας όχι μόνο αποφασίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά επιχειρεί – προκλητικά- να υποβιβάσει το θέμα σε μικροπολιτική.

Έρευνες σε βάρος εκπαιδευτικών για έργα τέχνης που δημιουργούνται εκτός σχολείου, ξέρει να διατάσσει με υπερβάλλοντα ζήλο ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνησή του. Για τον ρατσισμό που θυματοποιεί παιδιά όχι μόνο δεν διερευνά πραγματικά, αλλά ξεπλένει προκαταβολικά τους φερόμενους δράστες.

Ας μην ξεχνά κανείς ότι την ίδια στάση τήρησε ο συγκεκριμένος Υπουργός και σε άλλα γνωστά περιστατικά ρατσιστικής ή/και αυταρχικής συμπεριφοράς μέσα στα σχολεία του τόπου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός και οι κυβερνώντες δεν ενοχλούνται από αυτά τα ιδεολογήματα και αυτές τις συμπεριφορές. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

 

Check Also

Σε αυτά τα σημεία θα γίνονται σήμερα δωρεάν τεστ σε δικαιούχους

Σήμερα, Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021, οι μονάδες δειγματοληψίας για rapid test που λειτουργούν μέσω του …

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις Μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν χθες, έρευνα …