ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Υγείας να σεβαστεί τα συνδικαλιστικά θέσμια

Ο Υπουργός Υγείας να σεβαστεί τα συνδικαλιστικά θέσμια, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Είναι με μεγάλη έκπληξη που παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναφορικά με τη στάση του Υπουργού Υγείας απέναντι στους νοσηλευτές και την ΠΑΣΥΝΟ. Οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος νοσηλευτικών λειτουργών που συμμετείχαν σε συνδικαλιστικά μέτρα συνιστούν άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού από πλευράς κυβέρνησης. Είναι κραυγαλέα η υποκρισία και η αντίφαση ανάμεσα στις κυβερνητικές δηλώσεις ευγνωμοσύνης προς τους νοσηλευτές για το έργο τους στη διάρκεια της πανδημίας και σε αυτή την αντισυνδικαλιστική εκφοβιστική συμπεριφορά των κυβερνώντων σε βάρος τους.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Υπουργό να σεβαστεί τα συνδικαλιστικά θέσμια και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σεβασμό στους νόμους που κατοχυρώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν μέσα από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις τα αυτονόητα.

Το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει, σέβεται και εκτιμά το έργο που επιτελούν οι νοσηλευτές από την έναρξη της πανδημίας αλλά και διαχρονικά στη δημόσια υγεία του τόπου μας, πάντα στην υπηρεσία των πολιτών.