ΑΚΕΛ: Ο ΥΠΟΙΚ προσφέρει για ακόμη μια φορά πολιτική κάλυψη στην Τρόικα

Δήλωση Χρ. Χριστοφίδη, μέλους του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΑΚΕΛ αναφορικά με τη σημερινή συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ 

Ο ΥΠΟΙΚ σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ προσφέρει για ακόμη μια φορά πολιτική κάλυψη στην Τρόικα για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της και τα όσα έχει πρωτόγνωρα και απαράδεχτα έχει επιβάλει στην Κύπρο και το λαό μας. Άλλωστε είναι γνωστή η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ότι όσα έχει επιβάλει και συνεχίζει να επιβάλλει η Τρόικα θα μπορούσαν να είναι το ιδεολογικό μανιφέστο της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αυτό που δεν ακούσαμε για ακόμη μια φορά από τον Υπουργό Οικονομικών είναι πότε επιτέλους θα έρθει η πολλές φορές εξαγγελθείσα «επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας», πότε θα βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα έρθει η ανάπτυξη, πότε και πως θα αντιμετωπιστεί η ανεργία, η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας και τα επακόλουθά της. Η «Άνοιξη» που υποσχέθηκαν στον κυπριακό λαό μοιάζει με παρατεταμένη «βαρυχειμωνιά».

Για το περιβόητο θέμα των εκποιήσεων η προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών να καθησυχάσει το λαό πέφτει στο κενό. Αυτό που προσπαθούν να επιβάλουν κυβέρνηση- Τρόικα και ΔΗΣΥ είναι μαζικές και εξπρές εκποιήσεις προς όφελος των αρπαχτικών, ξένων επενδυτικών ταμείων και όσων στο εσωτερικό έχουν την οικονομική δυνατότητα να επωφεληθούν και να δημιουργήσουν υπερκέρδη.

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς των κυβερνώντων για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και η μικρή επαγγελματική στέγη, ενώ οι χειρισμοί τους υπήρξαν πρόχειροι και αναποτελεσματικοί, κάτι το οποίο σημειώνει ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.