ΑΚΕΛ: Ο Συναγερμός και οι υποψήφιοι του δεν πρόκειται να σεβαστούν το ΓεΣΥ

Δήλωση Γιώργου Κουκουμά, Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ

Ο Συναγερμός και οι υποψήφιοι του δεν πρόκειται να σεβαστούν το ΓεΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου πάντα επιδίωκε την εισαγωγή πολυασφαλιστικού συστήματος όπως απαιτούσαν και απαιτούν ακόμα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας. Άλλωστε στελέχη της ίδιας της απερχόμενης κυβέρνησης παραδέχθηκαν ότι ο Συναγερμός με επικεφαλής τον Αβέρωφ Νεοφύτου είναι αυτός που πολέμησε το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ. Ο δε άλλος Συναγερμικός υποψήφιος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δίπλα του σεσημασμένους πολέμιους του ΓεΣΥ που, αν εκλεγεί, θα αποφασίζουν αύριο για το μέλλον της υγείας στον τόπο μας.

Πριν τις εκλογές του 2013, ο Συναγερμός δεσμευόταν ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων. Μετά τις εκλογές, όχι μόνο το δέχθηκε αλλά το πρότεινε στην ΕΕ. Πριν τις εκλογές του 2018, ο Συναγερμός διακήρυσσε ότι σώζει τον Συνεργατισμό. Μετά τις εκλογές, οργάνωσε το κλείσιμο του προς όφελος ιδιωτικής τράπεζας. Τώρα, προεκλογικά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπόσχεται με τον ίδιο στόμφο ότι δεν θα πειράξει το μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί στο ΓεΣΥ, μετά τις εκλογές αν αποσπάσει τη ψήφο των πολιτών.

Ο κοινωνικός και μονοασφαλιστικός χαρακτήρας του Γενικού Συστήματος Υγείας αποτελεί ένα από τα διακυβεύματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών. Οι δεσμεύσεις του Συναγερμού και των δύο υποψηφίων του ότι θα σεβαστούν αυτή την κατάκτηση της κοινωνίας μας δεν πείθουν κανένα. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή με ένα νέο Πρόεδρο και μια νέα κυβέρνηση που θα θέτει την υγεία του λαού μας και το ΓεΣΥ πάνω από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.