ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ πρέπει να αποδεχτεί χωρίς αστερίσκους τους όρους του ΓΓ του ΟΗΕ

Σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης, για το Κυπριακό αναφέρει ότι ο  ΠτΔ πρέπει να αποδεχτεί χωρίς αστερίσκους τους όρους του ΓΓ του ΟΗΕ.

Συμφωνούμε με την κυβερνητική εκτίμηση ότι έφτασε η ώρα της αλήθειας και ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ κρίσιμη για το Κυπριακό. Στο βαθμό που υπάρχει συνειδητοποίηση αυτής της αναντίλεκτης πραγματικότητας, η δική μας πλευρά οφείλει να είναι ξεκάθαρη απέναντι στην Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει αποδεχτεί χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, τους σαφείς όρους που έχει θέσει ο κ. Γκουτέρες για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καταβαραθρωθεί η προοπτική για ένα έντιμο συμβιβασμό, όπως αυτός καθορίζεται στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και ταυτόχρονα η χώρα μας πιθανόν να εισέλθει σε επικίνδυνες περιπέτειες με απρόβλεπτη κατάληξη.

Για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, είναι ασφαλώς απαραίτητη η συμμόρφωση της Τουρκίας και της Τ/Κ πλευράς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο Γ.Γ του ΟΗΕ. Αν όμως η Ε/Κ πλευρά ενεργήσει σωστά, τότε το βάρος της ευθύνης για τις όποιες εξελίξεις θα μεταφερθεί εξολοκλήρου στους ώμους της Τουρκίας.