ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ παραπονιέται για την κριτική αλλά μόνος ανοίγει συνεχώς μέτωπα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραπονιέται για την κριτική αλλά μόνος ανοίγει συνεχώς μέτωπα, ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου .

Από τη μια ο Πρόεδρος συνεχώς εκφράζει παράπονα ότι άδικα δέχεται κριτική και από την άλλη, δεν παραλείπει όποτε του δίνεται ευκαιρία να ανοίγει μόνος του μέτωπα. Κατά τ’ άλλα, ο Πρόεδρος επικαλείται την ανάγκη για ενότητα, η οποία ομολογουμένως πρέπει να υπάρχει.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Αναστασιάδης υπονόησε το ΑΚΕΛ ότι του ασκεί κριτική, επειδή έχει μονόπλευρη ενημέρωση. Μας υποχρεώνει ο Πρόεδρος να απαντήσουμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αναστασιάδης ότι το ΑΚΕΛ έχει επαφές για το Κυπριακό με πολλούς σημαντικούς παράγοντες, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Τα όσα δηλώνει το Κόμμα για τον Πρόεδρο είναι αποτέλεσμα πληροφόρησης από διάφορες σημαντικές πηγές και οι πληροφορίες που έχει το ΑΚΕΛ δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Άλλωστε, τα παραδέχθηκαν κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες σε δημόσιες δηλώσεις τους.

Τα όσα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ για τις παλινωδίες και τις αμφισημίες του Πρόεδρου σχετικά με τη βάση λύσης και όχι μόνο, έσπευσε ο ίδιος ο Πρόεδρος να τις επιβεβαιώσει στην υπό αναφορά συνέντευξη. Οι αναφορές του ότι «κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να προβληματίζεται σε περίπτωση νέου αδιεξόδου» και ότι «δεν ασχολείται με καιρικά φαινόμενα» σε περίπτωση εγκατάλειψης της ΔΔΟ –σε απάντηση της σχετικής δήλωσης του Προέδρου του ΔΗΣΥ- μιλούν από μόνες τους.

Επομένως κ. Πρόεδρε, τοις φρονίμοις ολίγα. Γιορτάρες μέρες επιτρέψετέ μας να αγιάσουμε!