ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος, αντί φτηνών δικαιολογιών, θα έπρεπε να έχει το θάρρος να παραδεχτεί το λάθος του

Γραπτή δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις σχετικά με τη γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

Η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με το πολύκροτο θέμα της διαρροής απόρρητων εγγράφων από τον ίδιο σε επιλεγμένα πρόσωπα συνιστά αναμάσημα των γνωστών δικαιολογιών του προεδρικού. Το μόνο που προσθέτει ο Πρόεδρος είναι ο ανεδαφικός και πρωτοφανής ισχυρισμός ότι έγγραφα όπως για παράδειγμα προτάσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, αποσπάσματα σημειώσεων του κ. Μαυρογιάννη της νύχτας της 6ης προς 7η Ιουλίου και αποσπάσματα συνομιλίας του με τον κ. Άιντε δεν είναι απόρρητα επειδή…έτυχαν σχολιασμού!

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών την εξωφρενική αυτή δικαιολογία. Θα ρωτήσουμε μονάχα τούτο: Είναι ή όχι αλήθεια ότι θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη από τυχόν δημοσιοποίηση των σημειώσεων Μαυρογιάννη; Είναι ή όχι αλήθεια ότι η τουρκική πλευρά θα εκμεταλλευτεί πλήρως πιθανές διαρροές δικών της εγγράφων για να πλήξει την αξιοπιστία της πλευράς μας αλλά και για να τις χρησιμοποιεί, όπως και στο παρελθόν, ως δικαιολογία για να μην υποχωρεί από αδιάλλακτες θέσεις της;

Ο Πρόεδρος, αντί φτηνών δικαιολογιών, θα έπρεπε να έχει το θάρρος να παραδεχτεί το λάθος του, το οποίο ζημιώνει σοβαρά την εθνική μας υπόθεση. Αντι τούτου όμως, συμβουλεύει άλλους να αποφεύγουν τις σκοπιμότητες και τους υποβάλλει πως προέχει το συμφέρον της πατρίδας και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες. Καλό και χρήσιμο θα ήταν, λέγοντας τα πιο πάνω, ο Πρόεδρος να κοιταχτεί και λίγο στον καθρέφτη.