ΑΚΕΛ: Ο πιο ασφαλής δρόμος για να σωθεί το Βαρώσι είναι λύση στη συμφωνημένη βάση

Ο πιο ασφαλής δρόμος για να σωθεί το Βαρώσι είναι λύση στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

 «Όσα δρομολογεί η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Αποτελούν τορπίλη στις προοπτικές επανένωσης του τόπου μας. Το γεγονός μάλιστα, ότι ο ηγέτης της κατοχικής δύναμης επέλεξε την επέτειο της τουρκικής εισβολής για να πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για τις εξαγγελίες του, συνιστά αλάτι στην πληγή των Βαρωσιωτών και όλου του λαού μας.

Όλα αυτά δεν συντελούνται σε κενό αέρος αλλά μέσα στο σκηνικό που διαμόρφωσε το αδιέξοδο και το παρατεταμένο διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό, η αποενοχοποίηση της Τουρκίας στη Διάσκεψη του Κραν Μοντανά, η χλιαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις τουρκικές προκλήσεις. Συνδέονται επίσης με την ασύγγνωστη υποβάθμιση των κινδύνων και των τουρκικών απειλών από μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία αρχικά θεωρούσε ότι αυτά συνιστούσαν «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και «πυροτεχνήματα» της Τουρκίας.

Τα διαβήματα και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση είναι επιβεβλημένα. Την ίδια ώρα όμως, είναι πιο φανερό από ποτέ ότι ο πιο ασφαλής δρόμος για να σωθεί το Βαρώσι, η κατεχόμενη μισή μας πατρίδα και το μέλλον των επόμενων γενιών είναι ο αγώνας για λύση στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο. Για αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες από πλευράς κυβέρνησης ώστε με πειστικό και ξεκάθαρο τρόπο να επιβεβαιώσει στην πράξη την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και για να υπάρξει πίεση στην Τουρκία για να μετακινηθεί από τις απαράδεκτες θέσεις της.

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για το πώς πρέπει να δράσει η ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι κατατεθειμένη στον Πρόεδρο εδώ και πολλούς μήνες.»

 

Check Also

Πρόστιμα μέχρι και €2.000 σε όσους δεν δέχονται πληρωμές με κάρτα

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, με βάση το άρθρο 30Α του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως …

Καταγγέλθηκαν 22 πολίτες και 1 υποστατικό για την παραβίαση των μέτρων

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Πέμπτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από …