ΑΚΕΛ: Ο Νικόλας εντείνει την άσκηση κριτικής στον Μαλά

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του αναφερόμενος στις Προεδρικές εκλογές ανέφερε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εντείνει την άσκηση κριτικής κατά το Σταύρου Μαλά:

“Λίγες μέρες πριν τις εκλογές το επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου εντείνει την άσκηση κριτικής στον Σ. Μαλά και το ΑΚΕΛ διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να παραθέτουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας ψύχραιμα και σοβαρά.

Στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Έβαλε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το συμφέρον του τόπου. Από την άλλη, οι επικίνδυνες θέσεις του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου μόνο σε παρατεταμένο αδιέξοδο οδηγούν. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι αν εφαρμοστούν δεν πρόκειται να επιτρέψουν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουν σταδιακά στη διολίσθηση του Κυπριακού και τελικά στη διχοτόμηση που θα είναι καταστροφική για την Κύπρο. Αυτό που κάποιοι αποκαλούν «πατριωτική θέση» θα οδηγήσει σε ξεπούλημα ενός μεγάλου μέρους της πατρίδας μας στην Τουρκία, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται.

Σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας οι κκ. Νικόλας Παπαδόπουλος και Αναστασιάδης συνεργάστηκαν τα τελευταία εννιά χρόνια επιβάλλοντας αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν υπάρχει ούτε ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο που να μην το στήριξε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί με τον ΔΗΣΥ. Αποτέλεσμα είναι να είμαστε σήμερα μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευτούν αυτούς που τους καταδίκασαν σε ένα ζοφερό παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον.

Έχουν ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα. Ακούσαμε πρόσφατα ότι στα πηγαδάκια συζητιέται πως πρωταρχικός πολιτικός στόχος επιτελείου ενός υποψηφίου δεν είναι μόνο η αναρρίχηση στην εξουσία αλλά και η αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ.

Ο κόσμος της Αριστεράς, ο κάθε προοδευτικός άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά ότι αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ σημαίνει ότι πεθαίνει η ελπίδα για λύση του Κυπριακού. Σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις, για πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ και για κοινωνικοοικονομικές πολιτικές που θα αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τα νεαρά ζευγάρια, τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία, όλους όσοι έχουν ανάγκη από κοινωνική προστασία.

Εμείς καλούμε τον κόσμο του ΑΚΕΛ, τον κόσμο της Αριστεράς, τον κάθε προοδευτικό Κύπριο να εμπιστευτεί τον Σταύρο Μαλά ο οποίος με συνέπεια, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα έχει καταθέσει θέσεις και προτάσεις που δίνουν προοπτική. Καλούμε τον κόσμο της Αριστεράς και τον κάθε προοδευτικό Κύπριο που αναγνωρίζει ότι ο Σταύρος Μαλάς αξίζει την στήριξη του, να δώσει την ψήφο του την Κυριακή για να ανοίξει ο δρόμος για την Κύπρο του αύριο. Για την επανένωση του τόπου, για μια φιλολαϊκή κοινωνικοοικονομική πολιτική, για μια διαφορετική Κύπρο, που θα προχωρεί μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη για όλους.”