ΑΚΕΛ: Ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε αντιφατικός στην Ολομέλεια του ΟΗΕ

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ολομέλεια του ΟΗΕ.

“Δεν άντεξε ο κ. Αναστασιάδης και ενέταξε την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ στους γενικότερους προεκλογικούς σχεδιασμούς του” αναφέρει η ανακοίνωση τονίζοντας παράλληλαα ότι “ανατρέποντας την προσέγγιση που ο ίδιος ακολούθησε στις ομιλίες του σε όλες τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις –την οποία προσέγγιση υπερασπίστηκε όταν κάθε φορά επικρινόταν- αυτή τη φορά επιχείρησε να «χαϊδέψει» αυτιά ενόψει εκλογών στρεψοδικώντας ακόμα και από δικές του θέσεις. Οι κυβερνώντες προσαρμόζουν τα πάντα στις προεκλογικές σκοπιμότητές τους”.

Επίσης χαρακτήρισαν τον Πρόεδρο ότι παρουσιάστηκε ως “αντιφατικός” γιατί όπως εξηγεί “από τη μια, ζήτησε την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και από την άλλη, ζήτησε εφαρμογή ΜΟΕ”.

“Η συζήτηση ΜΟΕ για δημιουργία του απαραίτητου κλίματος με την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων δεν συνδυάζονται. Αν αυτή είναι η θέση του κ. Αναστασιάδη που θα μεταφέρει στον ΓΓ του ΟΗΕ, δεν θα είμαστε καθόλου πειστικοί. Ο ΟΗΕ αναμένει ιδέες από τα εμπλεκόμενα μέρη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν” ανέφερε.

“Με τέτοιες θέσεις ο κ. Αναστασιάδης, όπως και όλοι όσοι μιλούν για απόσυρση προτάσεων ή για αόριστες «νέες στρατηγικές», στο κρίσιμο σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, θα προκαλέσουν ναυάγιο και οριστικό τέλος στη διαδικασία. Είναι αυτό που επιθυμεί η Τουρκία κι είναι αυτό που θα οδηγήσει σε οριστική διχοτόμηση, εξέλιξη άκρως επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό μας” καταλήγει.