ΑΚΕΛ: Ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να αξιοποιήσει την πρόταση Ακιντζί

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΑΚΕΛ αναφορικά με την πρόταση Ακιντζί

“Η πρόταση του κ. Ακκιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να αξιοποιήσει δημιουργικά αυτή την πρόταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι με το πλαίσιο Γκουτέρες καταργείται η Συνθήκη Εγγυήσεως, τερματίζονται τα παρεμβατικά δικαιώματα και επιστρέφεται η Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας δεν καθορίζει συμφωνία, αλλά θέτει το πλαίσιο στη βάση του οποίου καλούνται να διαπραγματευτούν οι δύο ηγέτες. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν αξιοποιήσει δημιουργικά την πρόταση Ακκιντζί τότε θα διαιωνίσει το αδιέξοδο και οι ευθύνες θα βαραίνουν τη δική μας πλευρά.

Μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης έλεγε ότι ο ίδιος αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά δεν το αποδέχεται η άλλη πλευρά. Τώρα που η άλλη πλευρά λέει ότι αποδέχεται το πλαίσιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ο κ. Αναστασιάδης καλείται να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του.

Εμείς τον καλούμε να αξιοποιήσει θετικά τις δυνατότητες που παρέχει η πρόταση Ακκιντζί και να επιδείξει συνέπεια σε όσα ισχυρίζεται ότι έλεγε.?