ΑΚΕΛ: Ο κ. Αναστασιάδης θέτει τις προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες πάνω από το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον

Της χθεσινές δηλώσει του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχολίασε σε γραπτή του δήλωση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Στην σχετική ανακοίνωση του αναφέρει πως “προφανώς, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, θεωρούν πως το ΑΚΕΛ θα ενεργεί όπως και ο κ. Αναστασιάδης, θέτοντας δηλαδή τις προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες πάνω από το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Οι πρώτοι διδάξαντες, νομίζουμε ότι δεν πρέπει να προκαλούν και από πάνω”.

Παράλληλα τονίζει χαρακτηριστικά ότι “όπως δεν πρέπει να προκαλούν αμφισβητώντας την αξιοπιστία άλλων, μέσα από μια διαστρεβλωτική παρουσίαση και ερμηνεία γεγονότων του παρελθόντος. Άλλωστε, είναι γενικότερα παραδεκτό ποιου η αναφορά και μόνο στη λέξη δεσμεύομαι, μόνο ως ανέκδοτο εκλαμβάνεται από τους συμπολίτες μας”.

Για τα αποτελέσματα των κοινωνικά “άδικων αντιλαϊκών τους πολιτικών” προς τους πολίτες που υποφέρουν, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι ” το λιγότερο θα πρέπει κάνουν είναι να μην προκαλούν και από πάνω”.

“Την ώρα της συρρίκνωσης της οικονομίας φόρτωσαν στους πολλούς, μη προνομιούχους τις τραπεζικές ζημιές. Αντίστοιχα, τώρα που πιάσαμε πάτο και φυσιολογικά ξεκίνησε η μεγέθυνση της οικονομικής δραστηριότητας, επιμερίζουν τα οφέλη και πάλιν στους ελάχιστους προνομιούχους, τους οποίους τα συμφέροντα σταθερά υπηρετούν” είπε.

Κλείνοντα, λεέι πως “ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η πρόκληση όταν αφήνονται αιχμές ότι δήθεν θέλαμε ο κ. Αναστασιάδης να δώσει περισσότερα στο Κραν Μοντάνα και ότι αποδεχόμαστε παραμονή εγγυήσεων και κατοχικών στρατευμάτων. Ξαναλέμε στον κ. Αναστασιάδη και στο προεκλογικό του επιτελείο ότι θα συνεχίσουμε να τους ασκούμε κριτική για ακριβώς το αντίθετο. Για το αναντίλεκτο γεγονός ότι παρά το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον στις θέσεις μας για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις ο κ. Αναστασιάδης, πρώτο, απέτυχε να κάμψει τη τουρκική αδιαλλαξία με την Κύπρο να παραμένει με τις εγγυήσεις, τις 40,000 κατοχικού στρατού και τη διχοτόμηση. Δεύτερο και σημαντικότερο, απέτυχε να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία, με αποτέλεσμα σήμερα να διευκολύνονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί και πιθανά νέα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου”.