ΑΚΕΛ: Ο κατ’ εξακολούθηση διεθνής διασυρμός της Κύπρου από τον Αναστασιάδη οδήγησε την αξιοπιστία στον πάτο

Σε γραπτή δήλωση του μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη αναφέρεται στη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καισ το διασυρμό της χώρας 

Αυτούσια η δήλωση:

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και η ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί ένα νέο ισχυρό ράπισμα στην αξιοπιστία της χώρας μας. Ο κατ’ εξακολούθηση διεθνής διασυρμός της Κύπρου από τον πρόεδρο Αναστασιάδη οδήγησε στον πάτο την όποια αξιοπιστία του απέμεινε.

Η προσπάθεια της ηγεσίας του κυβερνώντος ΔΗΣΥ με σοφιστείες να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του και να δικαιολογήσει για πολλοστή φορά τις ενέργειες του προέδρου Αναστασιάδη πέφτει στο κενό. Είναι ενδεικτική η εξευτελιστική στάση των δυο Ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ που μόνοι από ολόκληρη την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταψήφισαν μαζί με ελάχιστους άλλους Ευρωβουλευτές (28) το ισχυρό ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν φτάνει που αρχικά ο ΔΗΣΥ κάνοντας πλάτες στον κύριο Αναστασιάδη προσπάθησε να μπλοκάρει την συζήτηση των Pandora Papers στην Επιτροπή Θεσμών -όπως το ζήτησε το ΑΚΕΛ- και εξαναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών μετά την κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν και ως άλλοθι ότι δήθεν ζήτησαν να γίνει έρευνα πριν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Στον κύριο Αναστασιάδη δεν παραμένει άλλη επιλογή από την παραίτηση για να δοθεί η δυνατότητα η Κύπρος και ο λαός να επανακτήσουν την ελάχιστη αξιοπιστία τους.

Το ΑΚΕΛ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για κινητοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και το κράτος δικαίου.