ΑΚΕΛ: Ο αυταρχισμός της Αγγλικής Σχολής θυματοποιεί το ίδιο το σχολείο και τους μαθητές του

Ο αυταρχισμός της διοίκησης και της διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής θυματοποιεί το ίδιο το σχολείο και τους μαθητές του, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, για τις απολύσεις στην Αγγλική Σχολή

Η διοίκηση και η διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής προχώρησαν τελικά στην παράνομη απόλυση τριών εκπαιδευτικών που το μόνο «αμάρτημα» τους είναι ότι τόλμησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους.

Η καταδικαστέα αυτή ενέργεια στοχοποιεί ουσιαστικά το δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθαι και θυματοποιεί, τελικά το ίδιο το σχολείο και τους μαθητές του.

Στο στάδιο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα η άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάκληση της αυταρχικής και εκδικητικής απόφασης της διεύθυνσης και της διοίκησης του σχολείου, είναι πλέον η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διαλόγου ώστε να επανέλθει η Αγγλική Σχολή στην ομαλότητα.

Το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Σημειώνεται ότι η παράνομη άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, να παραστεί στη συνεδρία, όπως έπραξε στις 26 Ιουλίου δεν θα γίνει ανεκτή.

Η διέξοδος στην κρίση που σοβεί στη Σχολή εδώ και καιρό είναι μόνο μία: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να ξεκινήσει ο διάλογος.