ΑΚΕΛ: Ο αγώνας των εκπαιδευτικών αφορά όλους τους εργαζομένους

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών αφορά όλους τους εργαζομένους, ανέφερεο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού

Θέλω να εκφράσω τις έντονες μας ανησυχίες ως ΑΚΕΛ για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στο χώρο της Παιδείας. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, πρώτα και κύρια γιατί έχει προκαλέσει την κρίση και κατά δεύτερο λόγο γιατί επιχειρεί να την αντιμετωπίσει με έναν τρόπο που αυξάνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα.

Θέλω να εκφράσω την έντονη μας ανησυχία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει πρώτα και κύρια την απεργοσπασία. Πράγμα απαράδεκτο και κάτι το οποίο να είναι βέβαιοι ότι θα αντιγραφεί και από τον ιδιωτικό τομέα. Εάν το κράτος, εάν η πολιτεία, η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα την αντιγράψουν και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνά. Έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι το κράτος θα λειτουργεί σε συνθήκες ομαλότητας. Έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι στο χώρο της Παιδείας, όπου χτίζουμε τους αυριανούς πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία, θα υπάρχει η ομαλότητα που είναι απαραίτητη για να μπορούν να δοθούν τα σωστά εφόδια στους μαθητές. Αντί τούτου η κυβέρνηση με την όλη στάση της, ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά και οξύνει την αντιπαράθεση.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους, να αποδεχτούν την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και να συζητηθούν τα ζητήματα μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Είναι πεποίθησή μας ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο είναι γιατί έχει χαράξει μία συγκεκριμένη στρατηγική. Ότι δηλαδή, διά πυρός και σιδήρου θα επιβάλλει τις αντιλαϊκές της πολιτικές, ανεξάρτητα με το ποιες είναι οι αντιδράσεις από τις διάφορες ομάδες των εργαζομένων. Σήμερα η προσέγγιση τους αφορά τον τομέα της Παιδείας, αύριο θα αφορά την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, την Αρχή Ηλεκτρισμού και άλλους τομείς.

Ο αγώνας λοιπόν των εκπαιδευτικών σήμερα δεν είναι μόνο ενάντια στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το δογματισμό της κυβέρνησης στα θέματα τα εκπαιδευτικά. Είναι αγώνας που αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

Εάν αφεθεί η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και ο δογματισμός της κυβέρνησης να επικρατήσει, τότε να είναι βέβαιοι οι πάντες ότι με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία θα αναφύονται μελλοντικά