ΑΚΕΛ: Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά θέλει συνέπεια και σταθερότητα

Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά θέλει συνέπεια και σταθερότητα, τόνισε σε δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η αντιμετώπιση του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορεί να έχει ευκαιριακό χαρακτήρα. Δεν μπορεί, όταν πλησιάζουν εκλογές, να καθορίζεται και η στάση απέναντι στην ακροδεξιά αναλόγως του τι βολεύει εκλογικά και μικροπολιτικά.

Προχθές, σε τηλεοπτική συζήτηση έγινε η αποκάλυψη ότι το ΔΗΚΟ προσπαθούσε να πετύχει στήριξη από το ΕΛΑΜ ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αντίστοιχα οι κυβερνώντες προσπαθούν να διατηρήσουν ανοικτά κανάλια επαφής με το κόμμα της ακροδεξιάς, άλλοτε με δηλώσεις για τις κοινές αξίες και ιδανικά που έχουν, και άλλοτε με την απόδοση τιμών στον ολετήρα της Κύπρου. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι όταν πριν από μερικά χρόνια ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υπογράμμιζε από του βήματος της Βουλής τον μεγάλο κίνδυνο από την άνοδο της ακροδεξιάς στην Κύπρο, τα σχόλια του αντιμετωπίστηκαν με χλευασμό και κοροϊδία από πολλά κόμματα.

Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό αλλά και ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια και οπωσδήποτε δεν μπορεί αυτός ο αγώνας να εξυπηρετείται από εκλογικές και πολιτικές σκοπιμότητες.