Ούτε τις αθώες ψυχές των παιδιών που υποφέρουν δεν σεβάστηκαν

Γραπτή δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Είναι με έντονα συναισθήματα και αγανάκτηση που διαπίστωσαμε ότι σε εγκύκλιο ημερομηνίας 1ης Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Παιδείας απαίτησε από τις διευθύνσεις όλων των σχολείων να μειώσουν τον αριθμό των παιδιών που θα παίρνουν πρόγευμα κατά τη φετινή χρονιά. Χωρίς ίχνος ντροπής, επέκτειναν την πολιτική λιτότητας σε βάρος ακόμη και των παιδιών. Αλλά και για να στηρίξουν το ανύπαρκτο success story τους, ότι δήθεν έκλεισαν τα κοινωνικά παντοπωλεία και ότι τάχατες δεν υπάρχουν πλέον φτωχοί με σοβαρές υλικές στερήσεις.

Επειδή τις τελευταίες μέρες τα γεγονότα και οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ τους διέψευσαν, εξέδωσαν ανακοίνωση για να πουν ανερυθρίαστα ότι ο μεγάλος αριθμός άπορων παιδιών, είναι αποτέλεσμα της μεγαλοψυχίας τους, αφού τα σχολεία έχουν δήθεν οδηγίες να διευρύνουν τον κατάλογο των άπορων παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από στενά οικονομικά, και κοινωνικά κριτήρια. Ισχυρίζονται δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Πρόκειται, νομίζουμε, για το χειρότερο κρούσμα κοινωνικής αναλγησίας και προεκλογικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, αφού ούτε τις αθώες ψυχές των παιδιών που υποφέρουν δεν σεβάστηκαν. Ντροπή!

Επισυνάπτεται η σχετική τεκμηρίωση.