ΑΚΕΛ: Ομόφωνη απόφαση για καταψήφιση του προϋπολογισμού

Η  ΚΕ του ΑΚΕΛ αποφάσισε ομόφωνα την  καταψήφιση του προϋπολογισμού 2021. σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου.

Η δήλωση:

Σε χθεσινή συνεδρία της, η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) του ΑΚΕΛ, αφού συζήτησε τον προϋπολογισμό 2021 ομόφωνα αποφάσισε να τον καταψηφίσει.

Διαπίστωση της Κ.Ε. είναι ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει και ακολούθησε την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Κ.Ε. διαπιστώνει ότι στον προϋπολογισμό 2021 δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι προκλήσεις, οι ανάγκες και τα προβλήματα που επισώρευσε η πανδημία του κορονοϊού με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει.

Ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται επίσης, στη γενικότερη ανάγκη για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, έτσι ώστε η κυπριακή οικονομία να μπορεί να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες των επόμενων χρόνων.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία του προϋπολογισμού είναι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη. Το ΑΚΕΛ, με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, εκφράζει τη ριζική διαφωνία του στην κοινωνικο-οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα, στο ύφος και το ήθος διακυβέρνησής της.

Είναι οι πολιτικές και ο ετσιθελισμός της κυβέρνησης που την οδήγησαν στην απομόνωση. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αναζητήσει συναινέσεις στη Βουλή για υπερψήφιση του προϋπολογισμού, μακριά από εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες.