ΑΚΕΛ: Οι πολιτικές κρίνονται από τα αποτελέσματά τους

Οι πολιτικές κρίνονται από τα αποτελέσματα τους, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτελεί μια σημαντική διπλωματική και πολιτική μάχη για την Κύπρο. Ευχή και ελπίδα μας είναι να υπάρξουν αποτελέσματα θετικότερα από αυτά που είχαμε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι στο προχθεσινό Συμβούλιο η Κύπρος ουσιαστικά έμεινε μόνη της.

Αν όλοι συμφωνούμε ότι ο ύψιστος στόχος δεν είναι άλλος από τη λύση του Κυπριακού, την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, τότε το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της Κύπρου πρέπει να αξιοποιείται προς την κατεύθυνση της επανέναρξης διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντανά και στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένα από τα εργαλεία, το οποίο μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί με γνώμονα την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας, τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας και το άνοιγμα του δρόμου για ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Πρέπει να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση κατά τους χειρισμούς της και οι πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σε κάθε περίπτωση, το ΑΚΕΛ θα αναμένει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί συνολικά. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης και της διπλωματίας της χώρας θα κριθούν από τα αποτελέσματά τους.