ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα για να τερματιστεί η αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ, Στέϕανου Στεϕάνου, για τις τιμές των καυσίμων

Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, οι σημερινοί κυβερνώντες έπαιρναν τις λιμουζίνες τους με τη συνοδεία ΜΜΕ στα πρατήρια βενζίνης, για να καταγγείλουν την τότε κυβέρνηση ότι δήθεν δεν έκανε τίποτα για τις τιμές των καυσίμων.

Τέσσερα χρόνια στην εξουσία, οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα το ουσιαστικό για να τερματιστεί η αισχροκέρδεια που προϕανώς υπάρχει στις τιμές των καυσίμων.

Η κυβέρνηση οϕείλει πειστικά να απαντήσει στους πολίτες, που διερωτώνται:

-Πώς γίνεται, όταν οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται διεθνώς, στην Κύπρο η μείωση να γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ όταν αυξάνονται αμέσως αυξάνονται οι τιμές λιανικής πώλησης;

-Πού είναι το αρμόδιο υπουργείο για να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο;

-Πότε επιτέλους θα τελειώσει τη μελέτη της η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), την οποία άρχισε από το Δεκέμβρη του 2014; Σε λίγες μέρες μπαίνουμε στο 2017.

-Γιατί δεν αξιοποιείται η μελέτη της ΕΠΑ του 2009 στην οποία αποδείχθηκε ότι υπάρχει καρτέλ μεταξύ των εταιρειών; Η τότε απόϕαση της ΕΠΑ μπορεί να έπεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά έπεσε για διαδικαστικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους.

Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την απραξία της κυβέρνησης. Η σιωπή της παρέχει κάλυψη στις εταιρείες να συνεχίζουν να αισχροκερδούν σε βάρος των ϕορολογούμενων πολιτών.