ΑΚΕΛ: Οι Κυβερνώντες, αντί το «μαγικό κουμπί», ας αναζητήσουν τρόπους λύσης

Γραπτή δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, για τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή δεν αντιλαμβάνεται τη θέση που με σαφήνεια διατύπωσε χθες ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ή σκόπιμα τη διαστρεβλώνει γιατί δεν έχει απαντήσεις.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε στηρίξει και χαιρετίσει κάθε πρωτοβουλία η οποία αναλαμβάνεται για ενίσχυση των ερεισμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεθνή κοινότητα και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας ευρύτερα.

Δεν θα συμβάλουμε όμως στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ότι με συναντήσεις, όπως η πρόσφατη τριμερής για παράδειγμα, αντιμετωπίζεται η προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας.

Αντί οι κυβερνώντες να αναζητούν «μαγικό κουμπί» για να αντιμετωπίσουν τις απαράδεκτες ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας, θα ήταν καλύτερα αν επικεντρώνονταν στις προσπάθειες επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, με τρόπο που να πείθει και τη διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις μας.

Αυτή θα ήταν και η αποτελεσματικότερη οδός για την απρόσκοπτη άσκηση των αναφαίρετων μας κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.‘