ΑΚΕΛ: Οι εκκλήσεις της κοινωνίας για λήψη μέτρων ηχούν σε ώτα μη ακουόντων

Οι εκκλήσεις της κοινωνίας για λήψη μέτρων ηχούν σε ώτα μη ακουόντων

Οι τελευταίες εκτιμήσεις της Eurostat διαψεύδουν όσους επιμένουν πως οι συνεχείς αυξήσεις στα επιτόκια θα επιλύσουν το πρόβλημα του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Οι ψηλές τιμές σε τρόφιμα, ηλεκτρισμό και καύσιμα όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις με αποτέλεσμα να ροκανίζουν το ήδη περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα τερμάτισε τα μέτρα επιδότησης ηλεκτρισμού και καυσίμων, συνεχίζει να παρακολουθεί με αμηχανία την κατάσταση, χωρίς πλάνο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι εκκλήσεις της κοινωνίας για λήψη μέτρων και οι προτάσεις του ΑΚΕΛ ηχούν σε ώτα μη ακουόντων.

Είναι φανερό πως η συνεχιζόμενη μείωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες αλλά και στην άρνηση της κυβέρνησης στη λήψη έγκαιρων, ολοκληρωμένων και ουσιαστικών μέτρων.

Το ΑΚΕΛ μεταξύ άλλων ζητά:

  • Την επαναφορά των μέτρων για το ρεύμα και τα καύσιμα.
  • Την εφαρμογή σχεδίου επιδότησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Η κυβέρνηση μπορεί να εξεύρει τους απαραίτητους πόρους για λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας από τα αυξημένα έσοδα εξαιτίας της ακρίβειας αλλά και από τη φορολόγηση των υπερκερδών που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τομείς περιλαμβανομένων των τραπεζών και των εταιρειών ενέργειας.