ΑΚΕΛ: Οι ασθενείς απαιτούν έργα ουσιαστικά στην υγεία εδώ και τώρα

Η κυπριακή κοινωνία και οι ασθενείς απαιτούν έργα ουσιαστικά στην υγεία εδώ και τώρα, αναφέρει σε γραπτη ανακοίνωση το ΑΚΕΛ:

“Η κατάσταση στο τμήμα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι τουλάχιστον εκρηκτική. Η διευθύντρια του νοσοκομείου Αμμοχώστου δηλώνει ότι ενώ υπάρχει κενή θέση νεφρολόγου εδώ και 2 χρόνια στο εν λόγω νοσοκομείο δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος για τη θέση.

Το ερώτημα είναι τι κάνει το Υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος Υπουργός εδώ και 2 χρόνια για να ελκύσει ενδιαφερόμενους ιατρούς και γιατί δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν στα κρατικά νοσηλευτήρια. Μήπως η κατάσταση στην οποία οδήγησε τα νοσηλευτήρια η κυβέρνηση απωθεί τους επαγγελματίες υγείας και δεν είναι ελκυστική για εργασία;

Εδώ και ένα χρόνο έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση και τα προβλήματα παραμένουν και μεγαλώνουν. Η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση συνεχίζονται. Πολύ φοβόμαστε ότι όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να κινηθεί θα είναι αργά για τα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα είναι αργά για τους ίδιους τους ασθενείς.

Η κυπριακή κοινωνία και οι ασθενείς χόρτασαν από λόγια. Απαιτούν έργα ουσιαστικά στην υγεία εδώ και τώρα.”