ΑΚΕΛ: Οι αγρότες στέλνουν μήνυμα απόγνωσης

Οι αγρότες στέλνουν μήνυμα απόγνωσης. Η παραγωγή μιας ολόκληρης χρονιάς χάνεται, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς αναφερόμενος στις τεράστιες καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες:

“Δυστυχώς, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον τόπο μας συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι γεωργοί να μετρούν τεράστιες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες. Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, σημειώνονται επίσης, στις υποδομές σε αγροτικές εγκαταστάσεις και στους αγροτικούς δρόμους.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Αναμένουμε, από την Κυβέρνηση, να προχωρήσει σε αποφάσεις για τάχιστη αποζημίωση και στήριξη των αγροτών, οι οποίοι παρακολουθούν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει και να εκσυγχρονίσει τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, ένα θεσμό νευραλγικής σημασίας για τον αγροτικό τομέα της οικονομίας, ο οποίος με αποφάσεις της κυβέρνησης έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, ώστε να επανέλθει σε θέση να μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά την αποστολή του.

Σημειώνουμε, πως τόσο το ευρύτερο ζήτημα του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης , όσο και η άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, θα απασχολήσουν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας στην επόμενη της συνεδρία.”