ΑΚΕΛ: Να τερματίσουν οι κυβερνώντες τις παρεμβάσεις στο Αστυνομικό σώμα

Αν δεν τερματίσουν οι κυβερνώντες τις παρεμβάσεις στο Αστυνομικό σώμα, αυτό θα συνεχίσει να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το έγκλημα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου  του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου για το έγκλημα και τις ευθύνες των κυβερνώντων:

Μετά το νέο έγκλημα και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου και η ηγεσία της Αστυνομίας άρχισαν ξανά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη του εγκλήματος και για δημιουργία νέων μονάδων στο Σώμα.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο σοβαρά μπορούν να πάρουν οι πολίτες τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και των κυβερνώντων για πάταξη του εγκλήματος. Και τον Ιούνιο του 2015 ο κ. Ιωνάς Νικολάου με στόμφο δήλωνε δημόσια ότι «το σοβαρό έγκλημα στριμώχτηκε».

Τα όσα επακολούθησαν βέβαια απέδειξαν ότι το σοβαρό έγκλημα όχι μόνο δεν στριμώχτηκε αλλά αντίθετα, ενισχύθηκε. Κι ενισχύθηκε, γιατί οι κυβερνώντες αντί να «στριμώξουν το έγκλημα» «στριμώχνουν» την επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας, αφού την έχουν εντάξει στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν παραταξιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα γίνονται προαγωγές, τοποθετήσεις και μετακινήσεις στο Αστυνομικό Σώμα, πλήττοντας την επιχειρησιακή ικανότητα της Αστυνομίας.

Αν δεν τερματίσουν οι κυβερνώντες τις παρεμβάσεις στο Αστυνομικό σώμα, αυτό θα συνεχίσει να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το έγκλημα.

Πέραν τούτου, σημειώνουμε ότι οι πολίτες διερωτούνται, πώς ένας σεσημασμένος εγκληματίας, φερόμενος ως ο δράστης του κτυπήματος σε βάρος των αστυνομικών, κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ ήταν καταζητούμενος; Μήπως αυτό είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή υπάρχει κάτι άλλο;