ΑΚΕΛ: Να διαφυλαχτεί το κύρος των δημόσιων πανεπιστημίων

Να διαφυλαχτεί το κύρος των δημόσιων πανεπιστημίων, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Λάρνακας, Γιώργος Γεωργίου για τη παραίτηση Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου.

“Δεν επιχαίρουμε από την παραίτηση του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αντιθέτως, μας λυπεί η όλη υπόθεση καθώς θεωρούμε πως ένα δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα οφείλει πάνω από όλα να σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία και να τιμά τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με αυτή.

Σεβόμαστε και εκτιμούμε το ακαδημαϊκό προσωπικό και το έργο που παράγεται στα πανεπιστήμιά μας. Είναι υποχρέωση μας όμως να στεκόμαστε απέναντι από τα όποια σκάνδαλα και διαφθορά που πλήττουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία και το ρόλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Στα πλαίσια αυτά καταγγείλαμε, πρόσφατα, με τεκμηριωμένο τρόπο, στον Γενικό Ελεγκτή, ενέργειες, τις οποίες θεωρούμε έκνομες και που, ενδεχομένως, συνιστούν και ποινικά αδικήματα, οι οποίες συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δεν ενοχοποιήσαμε κανένα εκ των προτέρων. Εμπιστευόμαστε τους ελεγκτικούς θεσμούς, αναμένοντας ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους σύντομα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ήδη σιγά- σιγά διαφαίνεται η αλήθεια επιβεβαιώνοντας αυτά που καταγγείλαμε. Αυτό αποτελεί απάντηση και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου το οποίο απέδωσε σκοπιμότητα στις καταγγελίες μας.

Είναι υποχρέωση όλων μας, ιδιαίτερα των αξιωματούχων των δημόσιων πανεπιστημίων, να εργαστούμε αποφασιστικά για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, που ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια. Το κύρος των δημόσιων πανεπιστημίων πρέπει να διαφυλαχτεί από όλους ως κόρη οφθαλμού.”