ΑΚΕΛ: Να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα -Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια

Να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα, αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής και μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου. 

Αυτούσια η δήλωσή της:

Ξενίζει η χθεσινή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, ότι το τελικό πόρισμα για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών θα δημοσιοποιηθεί «στην έκταση που δεν επηρεάζει το δημόσιο συμφέρον»!

Η δε διευκρίνηση του ότι θα δημοσιοποιούνται κατά το δοκούν οι ενδιάμεσες εκθέσεις, σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να ασκήσει τις αρμοδιότητές της, επιτείνει την ανησυχία μας από την προσπάθεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να συγκαλύψει το σκάνδαλο της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων που η ίδια έστησε.

Έχει ήδη καταδειχθεί ότι στις χιλιάδες των πολιτογραφήσεων που διενήργησε η κυβέρνηση δεν υπάρχουν απλώς λάθη. Υπάρχει εκτενής κατάχρηση, απληστία και αδιαφάνεια που υπέσκαψε το πρόγραμμα και δυσφήμισε την Κύπρο.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και απαιτούν να λογοδοτήσουν αυτοί που ντρόπιασαν τη χώρα μας. Και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και την πολιτεία.

Είναι ευθύνη της ερευνητικής επιτροπής να συμβάλει ώστε να βγει στην επιφάνεια και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς που κτίστηκε γύρω από τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων. Από τη συμβολή της σε αυτό το στόχο είναι που θα κριθεί.