ΑΚΕΛ: Νέα επίδειξη αλαζονείας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης έκαναν νέα επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και κοινωνικής αναλγησίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Την ώρα που απαιτείται διάλογος για την Παιδεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιλέγει να επιτεθεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις διακηρύσσοντας με στόμφο ότι είναι η κυβέρνηση που κυβερνά. Μα ακριβώς επειδή είναι η κυβέρνηση που κυβερνά –ή, καλύτερα, που θα έπρεπε να κυβερνά- είναι και αυτή που ευθύνεται και κρίνεται για την κατάσταση και στην παιδεία. Για την υποστελέχωση και την προχειρότητα. Για τους πειραματισμούς όπως οι εξετάσεις 4μήνων. Για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας ο κ. Χαμπιαούρης μετρά καθημερινά νέες αποτυχίες, νέες γκάφες και νέες συγκρούσεις. Αν είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με ποιον λογαριάζουν να μιλήσουν για την Παιδεία; Ο Πρόεδρος και ο Υπουργός του έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για τη νέα σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην εκπαίδευση, με θύμα τους μαθητές και την παιδεία του τόπου.

Στην οικονομία –όπως επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά χθες στη Βουλή- οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν συγκινούνται από την αφόρητη ταλαιπωρία και την υποβάθμιση της ζωής σε κοινότητες και απομακρυσμένες περιοχές του τόπου όπου η Ελληνική Τράπεζα έκλεισε τα υποκαταστήματά της, αλλά επιμένουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα λουκέτα, κι άλλες απολύσεις εργαζομένων. Ενώ η κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις από το έγκλημα στο Συνεργατισμό, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης λέει ότι δεν παραιτείται γι’ αυτό ούτε και η κυβέρνησή του αναλαμβάνει την όποια ευθύνη.

Με άλλα λόγια, οι κυβερνώντες επιβεβαιώνουν ότι ούτε ντρέπονται, ούτε μετανιώνουν για το κλείσιμο του Συνεργατισμού. Ήταν άλλωστε συνειδητή και οργανωμένη στρατηγική κυβέρνησης και ΔΗΣΥ να κλείσουν το Συνεργατισμό, να τον παραδώσουν σε μια ιδιωτική τράπεζα και να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην αυθαιρεσία των τραπεζών.

Οι κυβερνώντες συστηματικά περιφρονούν με έπαρση τους εργαζόμενους, τις επαγγελματικές ομάδες, τους συνταξιούχους, το μαθητόκοσμο, όσους δηλαδή δεν ανήκουν στα τζάκια και τους προνομιούχους.

Αυτή η πολιτική μαζί με αυτό το ήθος και ύφος εξουσίας που έφεραν μαζί τους συμπυκνώνουν όλα όσα πρεσβεύει και εφαρμόζει σε βάρος του λαού και της κοινωνίας η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Ανικανότητα, αλαζονεία, αυταρχισμός, κοινωνική αναλγησία.