ΑΚΕΛ: Μοναδική έγνοια του Προέδρου θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της χώρας

Μοναδική έγνοια του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της χώρας, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, ζητώντας τη σύγκληση του Εθν ιού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση

Ο κίνδυνος γενίκευσης των συγκρούσεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή είναι μεγάλος. Τόσο η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όσο και η επίθεση του Ισραήλ εναντίον διπλωματικής αποστολής του Ιράν που προηγήθηκε, είναι καταδικαστέες. Η Διεθνής Κοινότητα έχει ευθύνη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και δράσεις για αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δυο χωρών και συνακόλουθα για την άμεση εκεχειρία στη Γάζα.

Απέναντι σε μια τέτοια κρίση μοναδική έγνοια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της χώρας και η αποφυγή ενεργειών και αποφάσεων που βάζουν τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα και την εκθέτουν διεθνώς.

Επαναλαμβάνουμε ότι λόγω των εξελίξεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο, για να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις το πώς διασφαλίζεται η προστασίας της χώρας.