ΑΚΕΛ: Μια πανάκριβη «τρύπα στο νερό» το συρματόπλεγμα

Μια πανάκριβη «τρύπα στο νερό» το συρματόπλεγμα, ανέφερε σε δήλωσή της , το μέλος του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Σάββα

Η τοποθέτηση συρματοπλέγματος για παρεμπόδιση μεταναστευτικών ροών δεν αποτελεί λύση αλλά πρόβλημα

Η συζήτηση που έγινε χτες στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. Ότι η τοποθέτηση συρματοπλέγματος για παρεμπόδιση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών είναι μια πρακτική απαράδεκτη που δεν αποτελεί λύση αλλά είναι από μόνη της πρόβλημα.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού προκειμένου να ικανοποιήσει τους δογματισμούς και το ακροδεξιό ακροατήριο της προχώρησε στην εγκατάσταση του συρματοπλέγματος από το Ακάκι μέχρι τον Αστρομερίτη. Χθες στην Επιτροπή Εσωτερικών έγινε απολογισμός αυτής της απαράδεκτης πρακτικής.

Το συρματόπλεγμα κόστισε στους φορολογούμενους δύο εκατομμύρια ευρώ, έθεσε την Κυπριακή Δημοκρατία σε τροχιά σύγκρουσης με τα Ηνωμένα Έθνη και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Και όλα αυτά χωρίς φυσικά να μειωθεί ο αριθμός των διελεύσεων στις ελεύθερες περιοχές, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ έκανε δηλαδή μια τρύπα στο νερό, αξίας εκατομμυρίων.

Όλα αυτά όμως ουδόλως προβληματίζουν τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ που φαίνεται ότι θέλουν να επεκτείνουν τον φράχτη ενώ αλληλοσυγχαίρονται για την αποτυχία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εξήγγειλε τη δημιουργία φράχτη κατά μήκος της νεκρής ζώνης αν εκλεγεί μέσα σε λίγες εβδομάδες μάλιστα, ενώ ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μόλις προχθές δήλωνε δημόσια ότι ο κ. Νουρής κάνει εξαιρετική δουλειά στο μεταναστευτικό.

Σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία και την οικονομία αντί να γίνεται σωστή αξιοποίηση και διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αντί να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασύλου και η διαδικασία ταχείας εξέτασης αιτήσεων ασύλου, αντί να σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επέλεξε να εξανεμίσει εκατομμύρια κρατικού χρήματος για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες της.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ αποδεικνύεται γι’ ακόμα μια φορά ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Ούτε οι επίδοξοι συνεχιστές της, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα μπορέσουν να τ’ αντιμετωπίσουν. Μόνη λύση για τον τόπο είναι η απαλλαγή από την κυβέρνηση Συναγερμού. Είναι η προοδευτική αλλαγή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.