ΑΚΕΛ: Με ευθύνη των κυβερνώντων μαζεύονται και πάλι μαύρα σύννεφα στην Παιδεία

Οι κυβερνώντες στην Παιδεία συνεχίζουν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι κυβερνώντες συμπεριφέρονται σαν να και δεν κατάλαβαν τίποτε από την τεράστια κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν το περασμένο καλοκαίρι στο χώρο της Παιδείας. Δίνουν την εντύπωση ότι συνεχίζουν με την ίδια νοοτροπία, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» χωρίς να λαμβάνουν κανένα υπόψη και χωρίς να διεξάγουν σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο. Τέσσερις περίπου μήνες μετά τη κρίση στο χώρο της Παιδείας ο διάλογος την ΜΕΠΕΥ συνεχίζει να εκκρεμεί με ευθύνη των Κυβερνώντων. Ενώ οι ίδιοι ανέδειξαν το καλοκαίρι ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στο χώρο της Παιδείας που πρέπει να συζητηθούν, οι ίδιοι αρνούνται να αφουγκραστούν τους εκπαιδευτικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις σε σοβαρά ζητήματα όπως οι εξετάσεις στα τετράμηνα, η αξιολόγηση του μαθητή και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί με ευθύνη των κυβερνώντων μαζεύονται και πάλι μαύρα σύννεφα πάνω από το χώρο της Παιδείας. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να λάβει επιτέλους υπόψη τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για το καλό των παιδιών μας. Προσωπικές και πολιτικές εμμονές δεν χωρούν σε αυτή τη προσπάθεια. Είναι ενδεικτικό ότι τα θεσμοθετημένα σώματα διαλόγου για την Παιδεία, όπως το Συμβούλιο Παιδείας, δεν έχουν συνέλθει εδώ και ένα χρόνο, ενώ υπάρχουν τόσες και τόσο σοβαρές εξελίξεις στο νευραλγικό χώρο της Παιδείας.