ΑΚΕΛ: Μαζικό ξεπούλημα κυπριακών διαβατηρίων αποκαλύπτει η έκθεση του Γ. Ελεγκτή

ΑΚΕΛ: Μαζικό ξεπούλημα κυπριακών διαβατηρίων αποκαλύπτει η έκθεση του Γ. Ελεγκτή

Η ανακοίνωση:

«Νέα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αποκαλύπτει άλλη μια σωρεία παρανομιών και παρατυπιών της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο μαζικό ξεπούλημα κυπριακών διαβατηρίων.

Η μια περίπτωση αφορά 18 πρόσωπα και 9 συγγενείς τους που σχετίζονται με την επένδυση του καζίνο και η δεύτερη περίπτωση την πολιτογράφηση 64 προσώπων που σχετίζονται με συγκεκριμένη εταιρία. Όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού έδινε κυπριακά διαβατήρια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους νόμους και τους κανονισμούς, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Μάλιστα, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών έδινε διαταγές για να εξετάζονται κατά προτεραιότητα συγκεκριμένες αιτήσεις. Η έκθεση κάνει λόγο ακόμα για ψευδείς βεβαιώσεις, εικονικές αγορές ακινήτων στις πολιτογραφήσεις αυτές που ενέκρινε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει φορολογικά έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα όσα καταγράφονται στην Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, πλήρως κατανοούμε γιατί ο ΔΗΣΥ αντέδρασε αμέσως αρνητικά, προσπαθώντας να την απαξιώσει. Έτσι λειτουργούν οι κυβερνώντες. Όποτε κάποιος αναφέρεται στα κακώς κείμενα αμέσως τον απαξιώνουν. Εφόσον μελετήσουμε περαιτέρω την Έκθεση θα επανέλθουμε».