ΑΚΕΛ: Μάστιγα οι καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

Για μάστιγα στις  καθυστερήσεις καταβολής συντάξεων και επιδομάτων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ.

Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και επιδομάτων έχουν γίνει κυριολεκτικά μάστιγα για μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διακηρύξεις της κυβέρνησης, η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώνεται αλλά επιδεινώνεται. Δεν φτάνει δηλαδή που τα κοινωνικά επιδόματα είναι καθηλωμένα στα επίπεδα του 2014, ούτε αυτά δεν καταβάλλονται στην ώρα τους. Και από πάνω, οι υπηρεσίες συστηματικά να μην απαντούν καν τα τηλέφωνα. Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι αυτές οι καθυστερήσεις αφήνουν κόσμο -κόσμο από τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας που δικαιούται τα συγκεκριμένα επιδόματα και συντάξεις- χωρίς κανένα εισόδημα επί μήνες, σε μια περίοδο μάλιστα που σαρώνει η ακρίβεια και οι αυξήσεις παντού. Πώς ακριβώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι πολίτες -εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, λήπτες επιδομάτων, νέοι γονείς; Πώς θα πληρώσουν ενοίκια, λογαριασμούς, φάρμακα και τόσα άλλα;

Αύριο στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συζητηθεί εκ νέου αυτό ακριβώς το ζήτημα των καθυστερήσεων στην καταβολή των επιδομάτων και συντάξεων από το ΤΚΑ και αναμένουμε από την κυβέρνηση να προσέλθει με λύσεις, και όχι με άλλες δικαιολογίες. Το ΑΚΕΛ πάντως θα καταθέσει αύριο συγκεκριμένες εισηγήσεις για να αμβλυνθεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων.