ΑΚΕΛ Λάρνακας: Νεφελώδεις οι εξαγγελίες του Προέδρου

Σε ανακοίνωση της η Επαρχιακή Επιτροπή και οι Βουλευτές Λάρνακας, αναφορικά με τις σημερινές εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επαρχία Λάρνακας,  κάνουν λόγο για “νεφελώδεις” εξαγγελίες.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

“Ο Φλεβάρης του 2018 πλησιάζει επικίνδυνα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άντεξε στον πειρασμό μιας καθόλα προεκλογικής εμφάνισης στη Λάρνακα. Ουσιαστικά εξήγγειλε ξανά τα έργα που υποσχέθηκε στην πόλη τον Ιούλη του 2015.

Ενδεικτικά: η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών, οι πανεπιστημιακές σχολές, η επέκταση του νέου νοσοκομείου παραπέμπονται για ολοκλήρωση στην επόμενη Κυβέρνηση.

Ο δε δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας, ένα έργο κομβικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, φαίνεται να ξαναπέφτει θύμα των ατέρμονων γραφειοκρατικών διαδικασιών και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του αφού ακόμα ούτε σχεδιάστηκε, ούτε προϋπολογίστηκε και επιπλέον ανακλήθηκαν οι απαλλοτριώσεις.

Αποτιμούμε κατ’ αρχήν θετικά την εξαγγελία κάποιων έργων για τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας, τη μεταβίβαση, υπό όρους, του παλαιού νοσοκομείου στο Δήμο Λάρνακας καθώς και την παραχώρηση μικρού ποσού για βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, φτάνει αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος να παραμείνει δεσμευμένος στις δεσμεύσεις του. Δικαιώνονται οι αγώνες του ΑΚΕΛ για ανάγκη ανέγερσης νέας τεχνικής σχολής καθώς και η επιμονή μας για βελτίωση των κτηριολογικών επειγουσών αναγκών των σχολείων μας.

Οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Λάρνακας καυτηρίασαν την υποτιμητική για τους Λαρνακείς, επανεξαγγελία των έργων του 2015, ανέδειξαν την προεκλογική σκοπιμότητα της σημερινής επίσκεψης και διατράνωσαν τη βούληση του ΑΚΕΛ να συνεχίσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, τον αγώνα για αναβάθμιση της πόλης και της επαρχίας της Λάρνακας.

Η Λάρνακα, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Προέδρου παραμένει για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ ο φτωχός συγγενής”.