ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση, κατεστημένο και παράγκα προσπαθούν να συντηρήσουν τη σαθρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου

Κυβέρνηση, κατεστημένο και παράγκα προσπαθούν να συντηρήσουν τη σαθρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Ότι υπάρχει μια σαθρή κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι γεγονός αναντίλεκτο και καθολικά αναγνωρισμένο. Το παραδέχθηκε ευθαρσώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί. Και νοσεί σοβαρά! Οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη περί εγκληματικών στοιχείων και διεφθαρμένων παραγόντων δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων, το βάθος του κατεστημένου και τη δύναμη της έτσι ονομαζόμενης παράγκας, που καταστρέφουν το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Μετά την προεδρική παραδοχή του προβλήματος θα ανέμενε κανείς ότι η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Τίποτα ουσιαστικό. Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό που έγινε και πριν πέντε χρόνια, όταν έμειναν γράμμα κενό οι με θυμό εξαγγελθείσες προεδρικές δεσμεύσεις ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει αποφασιστικά.

Και τώρα επιχειρείται από τους κυβερνώντες, το κατεστημένο και συγκεκριμένα γνωστά ΜΜΕ φερέφωνα της κυβέρνησης, να ενοχοποιηθούν όλοι όσοι καταγγέλλουν το σαθρό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Έτσι έκαναν κι όταν ο Μάριος Παναγή προέβη στις γνωστές καταγγελίες και τελικά φαγώθηκε από τη διαιτησία και υποχρεώθηκε, εξαιτίας πιέσεων και απειλών, να φύγει από την Κύπρο.

Έτσι λειτουργεί το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και όσοι το στηρίζουν για να κρατήσουν κάτω από τον έλεγχό τους το ποδόσφαιρο.

Αυτή η στάση τους:

εξηγεί γιατί τίποτα δεν έγινε παρά τους δεκάδες κόκκινους φακέλους που λάβαμε από την ΟΥΕΦΑ.

Εξηγεί γιατί καταγγελίες και αναφορές που κατά καιρούς έγιναν από ποδοσφαιριστές και παράγοντες έμειναν στον αέρα.

Εξηγεί γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν οι διοικούντες της ΚΟΠ, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος.

Εξηγεί γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως επίσης δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος.

Κατά τον ίδιο τρόπο εξηγείται γιατί τίποτα δεν έγινε για τον έλεγχο του παράνομου στοιχήματος.

Είναι φανερό. Νομικά εργαλεία υπάρχουν, έστω κι αν οι κυβερνώντες διατείνονται για το αντίθετο.

Πολιτική βούληση δεν υπάρχει!

Με την απραξία, τις δικαιολογίες και την ενοχοποίηση όσων προβαίνουν σε καταγγελίες οι κυβερνώντες και ο συνασπισμός του ποδοσφαιρικού κατεστημένου επιχειρούν ξανά να κουκουλώσουν τα πράγματα, να καλύψουν τους διεφθαρμένους και να συντηρήσουν τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο.

Το ΑΚΕΛ δεν θα αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά. Ήδη ετοιμάζουμε προτάσεις Νόμου για να νομοθετήσουμε στη Βουλή και θα επιχειρήσουμε, όσο περνά από το δικό μας χέρι και στο πλαίσιο των δικών μας δυνάμεων να κτυπήσουμε το κατεστημένο και τις σαθρές καταστάσεις που υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο.