ΑΚΕΛ: Καταδικάζουμε κάθε ακροδεξιά και φασιστική συμπεριφορά

Σε δηλώση του, ο βουλευτής, και μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Τ. Γεωργίου, αναφέρει ότι Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς.

|Τις τελευταίες μέρες ζούμε και βιώνουμε και πάλι την αναβίωση ακροδεξιών και φασιστικών συνθημάτων, ενεργειών και συμπεριφορών από τους ίδιους γνωστούς κύκλους.

Η αναγραφή συνθημάτων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ενάντια στο Πολυτεχνείο και η επίθεση σε προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες, τα συνθήματα που ανάρτησαν σε πανό μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ «1973 – 2017: Πολυτεχνείο, 44 χρόνια ψέματα», οι ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές ακροδεξιών φοιτητικών οργανώσεων κατά τις αντικατοχικές εκδηλώσεις ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, μιλούν αφ’ εαυτού!

Ναι δυστυχώς! 44 χρόνια μετά κι’ ακόμα κάποιοι νοσταλγούν το αμαρτωλό παρελθόν τους! Δεν διδάσκονται από τα προδοτικά λάθη τους, από τις καταστροφές που υπέστηκαν, τόσον η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος.

Το Πολυτεχνείο υπήρξε κορυφαία στιγμή αντίστασης των φοιτητών και του Ελληνικού λαού ενάντια στην ξενοκίνητη Χούντα. Το Πολυτεχνείο υπήρξε κορυφαίο ιστορικό γεγονός που συνέβαλε καταλυτικά στην πτώση του φασισμού και της Ελληνικής Χούντας.

Είναι η Χούντα των Αθηνών και τα εδώ όργανά της, η ΕΟΚΑ Β,’ που κατέλυσαν το σύνταγμα και τη δημοκρατία και άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα.

Όσοι τους προστατεύουν πολιτικά και οικονομικά, όσοι τους προσφέρουν πολιτική θαλπωρή, έχουν τεράστιες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Με τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέλλον ειρήνης, επανένωσης της Κύπρου.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει κάθε ακροδεξιά και φασιστική συμπεριφορά και καλεί τον Κυπριακό λαό σε εγρήγορση, να επαγρυπνεί και να βρίσκεται αποφασιστικά απέναντι από ακροδεξιές και φασιστικές στάσεις και συμπεριφορές.

Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς! Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας! Η ιστορία κάθε λαού είναι οδοδείκτης για το μέλλον!”.