ΑΚΕΛ: Καταγγείλαμε στον Πρόεδρο της Βουλής την όλη συμπεριφορά Χατζηγιάννη

Ο κ. Χατζηγιάννη τυρβάζει περί άλλα, αναφέρει σε γραπτή δήλώσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου για τον πρόεδρο της επιτροπής παιδείας της Βουλής:

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, επιτέλους, εμφανίστηκε. Στην κρισιμότερη φάση για τα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου, ήταν για ένα μήνα εκκωφαντικά απών. Αλλά και τώρα, με τη δήλωση του, προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια και να προσφέρει κάλυψη στους αυταρχικούς χειρισμούς του υπουργού και της κυβέρνησης και να δικαιολογήσει την ένοχη σιωπή του ΔΗΣΥ.

Από τις 19 Ιουλίου τον καλέσαμε ως ΑΚΕΛ και με τη συναίνεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, να συγκαλέσει την Επιτροπή Παιδείας για να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στη ρήξη που δρομολογήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, μας είπε, εντελώς άστοχα, ότι δεν αφορά την Επιτροπή αυτό το ζήτημα!!!

Διερωτόμαστε: Αν σε αυτό το κομβικό σημείο που έχει οδηγήσει τα πράγματα η κυβέρνηση δεν έχει ρόλο η Επιτροπή παιδείας, τότε ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξης της.

Την όλη συμπεριφορά του κ. Χατζηγιάννη καταγγείλαμε στον Πρόεδρο της Βουλής. Η μπάλα, πλέον, βρίσκεται στα πόδια του. Οφείλει να παρέμβει και να διασφαλίσει τον θεσμικό ρόλο της Βουλής σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Ο χρόνος εξαντλείται επικίνδυνα.