ΑΚΕΛ κατά ΡΙΚ για άνιση μεταχείριση των υποψηφίων προέδρων και καταπάτηση της δεοντολογίας

“Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου δεν είναι τσιφλίκι του οποιουδήποτε, που ίσως θέλει να παρέχει προεκλογικές εξυπηρετήσεις. Είναι περιουσία του κυπριακού λαού. Γι’ αυτό και η υποχρέωση για ίση μεταχείριση και αντικειμενικότητα, που έχουν οι λειτουργοί του ΡΙΚ, πρέπει να τίθεται πάνω από την αγωνία του οποιουδήποτε από αυτούς, για προώθηση των δικών του πολιτικών προτιμήσεων».

Με γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ στρέφεται κατά του ΡΙΚ, με καταγγελίες περί καταπάτησης δεοντολογίας και αντικειμενικότητας, τονίζοντας ότι “είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την αυθαίρετη και απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων εκ των στελεχών του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου”, τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή. Προειδοποιεί μάλιστα ότι αν δεν σταματήσει η παραβίαση της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στα επιτελεία κομμάτων και των βασικών υποψηφίων και ξεκαθαρίστηκε, με τη συναίνεση όλων, πως σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή θα εμφανίζεται ένας εκπρόσωπος από μέρους κάθε υποψηφίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ δεν θα συμμετέχει στην αποψινή τηλεοπτική συζήτηση.

“Στην αποψινή εκπομπή του ΡΙΚ προαναγγέλθηκε ήδη πως θα εμφανιστούν οι αρχηγοί των κομμάτων, με την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη να εκπροσωπείται και από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ… Τέτοιες συμπεριφορές δέκα μέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίες και αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τις σκοπιμότητες κάποιων».

Για του λόγου το αληθές, το ΑΚΕΛ αναφέρει και…μετρήσεις.

«Η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στο ημικρατικό κανάλι προαναγγέλθηκε μέσω διαφήμισης 8 φορές, η τηλεοπτική εμφάνιση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ προαναγγέλθηκε 22 φορές, μάλιστα και μέσα από δύο διαφημίσεις στα πλαίσια  του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που έχει πάρα πολύ ψηλή τηλεθέαση».