ΑΚΕΛ: Καλούμε τους δύο ηγέτες να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη

Καλούμε τους δύο ηγέτες να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη για να σπρώξουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφερόμενος στο δείπνο Αναστασιάδη-Ακκινζί:

“Για να μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του δείπνου, χρειάζεται πρώτα να έχουμε ενημέρωση.

Δεν αναμέναμε ασφαλώς ότι το δείπνο θα οδηγούσε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αναμέναμε, όμως, ότι οι δύο ηγέτες θα έκαναν αυτό που ο ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες εδώ και καιρό έχει δηλώσει. Ότι, δηλαδή, οι δύο ηγέτες θα πρέπει να τον πείσουν ότι διαθέτουν την πολιτική βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως ο ίδιος εισηγείται στην Έκθεσή του μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά. Δηλαδή, επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντάνα, αξιοποιώντας το υλικό των διαπραγματεύσεων και με διαδικασία διασυνδεδεμένης συζήτησης των έξι θεμάτων που καθόρισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ σε δύο τραπέζια.

Είναι φανερό ότι αν οι δύο ηγέτες δεν εναρμονιστούν με τη γραμμή που χάραξε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, δεν θα έχουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το αδιέξοδο θα συνεχιστεί με όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους που προκαλεί η συνέχιση του status quo.

Καλούμε τους δύο ηγέτες να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη για να σπρώξουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας.”