ΑΚΕΛ: Καλεί τον Πρόεδρο να συνταχτεί με τα συμφέροντα του λαού

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης, δήλωσε σήμερα ότι ο   Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να έχει στραμμένη τη πλάτη στο λαό και στην πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, καλώντας την ίδια στιγμή τον Πρόεδρο «να αφουγκραστεί επιτελούς τους κραδασμούς από τις σοβαρές ανησυχίες του λαού και των πολιτικών δυνάμεων και να συνταχτεί με τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της, και όχι όποιων άλλων τρίτων».

Ο κ. Λαμάρης  αναφέρει πως το θέμα των εκποιήσεων δεν είναι από εκείνα τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται με αλαζονεία και απάθεια, και σημειώνει ότι η Βουλή έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ισχυρά πολιτικά όπλα για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

“Απ` ότι φαίνεται οι δεσμεύσεις έναντι τους, πιθανόν και άλλων, είναι πιο ισχυρές” ο κ. Λαμάρης.

Προσθέτοντας πως δεν μπορεί (ο Πρόεδρος) να συνεχίσει να κωφεύει στις σοβαρές ανησυχίες της κοινωνίας από το κίνδυνο των μαζικών εκποιήσεων και να περιορίζεται σε επικοινωνιακές δηλώσεις του τύπου «όλοι υπεύθυνα να συμπεριφερθούμε για το δημόσιο συμφέρον του τόπου».

«Μέχρι στιγμής, μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται υπεύθυνα απέναντι στο λαό, χωρίς να μένουν απαθή σ’ ένα προκλητικά ετεροβαρές θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις, ακόμη και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερμηνεύει αυτή την στάση ως `εμμονή που δεν προσθέτει οτιδήποτε στην προστασία των ευάλωτων ομάδων`» συμπληρώνει.

Καλεί τέλος, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, για άλλη μια φορά, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αφουγκραστεί επιτελούς τους κραδασμούς από τις σοβαρές ανησυχίες του λαού και των πολιτικών δυνάμεων και να συνταχτεί με τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της, και όχι όποιων άλλων τρίτων, εξυπηρετώντας έτσι πραγματικά το εθνικό και δημόσιο συμφέρον της πατρίδας του».