ΑΚΕΛ: Καλεί σε δικοινοτική κινητοποίηση και επίδοση διακήρυξης σε Αναστασιάδη -Ακιντζί

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καλεί σε συμμετοχή στην δικοινοτική κινητοποίηση και επίδοση Διακήρυξης προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

“Τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι φορείς που συμμετείχαν το προηγούμενο Σάββατο στη συνάντηση Ειρήνης και Επανένωσης, αποφάσισαν την πραγματοποίηση δικοινοτικής συγκέντρωσης για να επιδώσουν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων την ομόφωνη τους Διακήρυξη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, στις 17:00 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να επιδοθεί αρχικά προς τον κ. Αναστασιάδη, και στη συνέχεια από το άνοιγμα της οδού Λήδρας μέσω πορείας προς το Γραφείο του κ. Ακκιντζί στον οποίο θα επιδοθεί στις 18:30.

Μέσω της διακήρυξης προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, η οποία εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση, εκφράζεται η προσδοκία αλλά και η απαίτηση για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών και θετική ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει σε αυτή την δικοινοτική κινητοποίηση και καλεί τον κυπριακό λαό να δώσει μαζικά το παρόν του.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι κρίσιμο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί, να δώσουν ισχυρό μήνυμα προς τους δύο ηγέτες, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν και να θέσουν πάνω από κάθε άλλο, το συμφέρον της Κύπρου, του κυπριακού λαού και των παιδιών μας.”